Komdå bodde redan på gården när vi flyttade in. Det tog två år innan vi blev bästa kompisar och flyttade ihop. Komdå är en fantastiskt fin kamrat, otroligt snäll och tillgiven. När jag ropade Komdå till henne så kom hon. Så hon heter Komdå såklart! Numera somnar hon med sitt huvud på min axel, och väcker mig på morgonen genom sitt spinnande och genom att starta upp med sin uppmaning "Stig upp då! Du får inte komma försent till jobbet!" kl 05.00 eller tidigare. Komdå vill vara säker på att jag inte missar något av dagen. Själv äter hon en bit mat och går och lägger sig! Typiskt va?!

Komdå har haft många äventyr på gården. Jag skrev och berättade om dom i ett kattforum och tillslut var det en hel berättelse som dom bad mig skriva en bok om. Tråden fick snabbt över 20 000 träffar så jag trodde tillslut att det fanns ett tillräckligt stort intresse för en bok. Först gjorde jag en provupplaga med några berättelser och sedan har jag anlitat en illustratör som nu illustrerar boken med någon bild då och då vid sidan av hennes andra uppdrag. Eftersom det tar kraft och tid så har jag inte så bråttom. Det tar också lite tid att få fram illustrationerna. Men om något år kanske boken är klar. Allteftersom får jag någon illustration som jag beställer och som jag växelvis presenterar på Komdås egen hemsida. Komdå är också Senior Advisor i företaget Katt och råtta se mer http://kattochr8.com .

En annat år kom en annan liten katt och började sätta tassarna på fönsterrutan och skrek och jamade för att bli omhändertagen. Hon var utmärglad och hade helt nedslitna klor. Hon var fullständigt desperat och tvingade sig in och vägrade gå ut. Och när jag fångade in henne och släppte ut henne så tvingade hon sig in igen. Vintern och hennes framtida död stod klart för henne så hon var desperat. Så nu bor hon hos oss också. Hon har haft nästan lika många äventyr som Komdå så hon får kanske en helt egen bok! Hon heter Villin! "De tusen klapparnas katt".

Här ser ni hur den första provtryckningen med några historier om Komdå ser ut. Jag skrev snabbt och slarvigt i forumet så jag tänker justera språket i slutversionen.